Malzemeler:
*Türlü için:
- 1 adet sogan
- 1 dis sarimsak
- 2 adet havuç
- 2 adet sivri biber
- 2 adet patates
- 2 adet kabak
- 1 adet patlican
- 1 ç.b. bezelye
- 250 gr dana kiyma
- ½ ç.b. ayçiçek yagi
- 1 y.k. domates salçasi
- 1 t.k. biber salçasi
- Tuz, karabiber, kirmizi toz biber
- Sicak su
*Pilav için:
- 1 kupa baldo pirinç
- ½ ç.b. arpa sehriye
- 1 y.k. margarin veya tereyagi
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 2 kupa sicak su
- 1 adet kesme seker
- 2-3 damla limon suyu
- Tuz
Hazirlanisi:
1) Türlü için iri küpler halinde dogranmis sogani, ezilmis sarimsagi ve sivri biberleri yag ile birlikte tencereye alip soteleyin. Üzerine sirasiyla iri dogranmis diger sebzeleri ilave edip sotelemeye devam edin
2) Salçalari ve baharatlari ekleyin. Yemegin sicak suyunu verin, kiymadan minik köfteler elde edin ve yemege katin
3) Yemegi kisik ateste tamamen pisene kadar kaynatin
4) Pilav için bir tavanin içine ayçiçek yagini ve sehriyeleri alin. Sehriyeler esmerlesene kadar kavurun
5) Esmerlesince içine margarini veya tereyagini ve yikanmis pirinçleri ekleyip yaklasik 5 dakika kavurun. Üzerine sicak su, limon suyunu, sekeri ve tuz ekleyin
6) Pilavi suyunu çekene kadar kisik ateste pisirin, daha sonra üzerini kapatip demlenmeye birakin
7) Hazir olan yemekleri biraz dinlendirdikten sonra sicak servis edin
Afiyet olsun :)
20 Mart 2019 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder