Malzemeler:
- 250 gr çavdar unu
- 250 gr tam bugday unu
- 20 gr yas maya
- 1 t.k. tuz
- 1 y.k. toz seker
- 25 gr tereyagi (oda isisinda)
- 400 ml ilik su
- 50 gr yulaf
- 120 gr kuru meyve karisimi (kuru üzüm, kizilcik, kuru kayisi,...)
*Üzeri için: 50 gr yulaf
Hazirlanisi:
1) Unlari büyük bir kabin içine alip karistirin ve ortasina bir havuz açin
2) Havuzun ortasina ufalanmis yas mayayi ve sekeri koyun. Havuzun dis kismina da tereyagi parçalarini ve tuzu serpin
3) Ilik suyunu da katip yogurun ve güzel bir ekmek hamuru elde edin. Hazir olan ekmegi yogurma kabinin içinde üzerini bir bezle örtüp 40 dakika mayalandirin
4) Mayalanan hamura kiyilmis kuru meyve karisimini ve yulafi katin ve çok az yogurun
5) Ekmege seklini verin ve pisirme kagidiyla kapli firin tepsisine alip üzerini bir bezle örtün ve tekrar 40 dakika mayalandirin
6) Ikinci kez mayalanan ekmegin üzerine bir firça yardimiyla su sürün, yulaf serpin ve önceden isitilmis 190-200 derecelik firina verip 30-35 dakika kadar pisirin
7) Pisen kuru meyveli yulafli çavdar ekmegini oda isisinda sogumaya birakin ve daha sonra dilediginiz gibi servis edin
Afiyet olsun :)
12 Mart 2019 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder