Malzemeler:
- 1 adet havuç
- 1 tutam ispanak
- 2 y.k. un
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 1 L tavuk suyu
- Tuz, karabiber
- Gerekirse bir miktar daha sicak su
Hazirlanisi:
1) Unu yag ile birlikte bir tencereye alip kokusu çikana kadar kavurun
2) Üzerine küp seklinde dogranmis havucu ve ince kiyilmis ispanagi ekleyip birkaç kez daha karistirdiktan sonra tavuk suyunu ekleyin
3) Bir çirpma teli yardimiyla çorba kaynama noktasina gelene kadar karistirip topaklanmasini engelleyin
4) Kaynayan çorbaya tuz ve karabiberini ilave edip tatlandirin
5) Gerekirse çorbaya bir miktar daha sicak su ekleyin ve çorbayi 20-25 dakika kadar kisik ateste pisirin
6) Sebzeler tamamen pistiginde çorbanin altini kapatin, biraz dinlendirin ve sicak servis edin
Afiyet olsun :)
26 Mart 2019 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder