Malzemeler:
- 1 s.b. domates suyu ( = 250 ml)
- 1 s.b. ketçap
- 2/3 s.b. esmer seker
- 1/4 s.b. nar eksisi
- 2/3 s.b. su
- 1 t.k. kirmizi toz biber (füme aromali olmali!)
- 1,5 ç.k. tuz
- 1 ç.k. sogan tozu
- 1 ç.k. sarimsak tozu
- 1 t.k. kirmizi toz biber
- 1 ç.k. karabiber
- 1 ç.k. hardal
- 1 çimdik tarçin
- Istege göre 1 ç.k. aci biber
Hazirlanisi:
1) Bütün malzemeleri derin bir tencereye alip homojen bir sos elde edene kadar karistirin
2) Karisimi orta atese alip ara ara karistirarak kaynatin
3) Kaynama noktasina gelen sosun altini kisip 20 dakika kisik ateste pisirin
4) Pisip kalinlasan sosu tencereden bir kaba aktarin ve sogumasi için kenara alin
5) Tamamen sogumus olan sosu kavanoza veya sos sisesine aktarin, tüketeceginiz zamana kadar buzdolabinda muhafaza edin
NOT: Sosu buzdolabinda 3 haftaya kadar saklayabilirsiniz!
Afiyet olsun :)
18 Mart 2019 Pazartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder