29 Mart 2019 Cuma

KÖRI SOSUNDA HAVUC VE KABAKLI TAVUK GÖGSÜ

Malzemeler:
*Sote için:
- 600 gr kusbasi tavuk gögsü
- 2 adet havuç
- 2 adet kabak
- 1/2 ç.b. ayçiçek yagi
- Tuz, karabiber

*Sos için:
- 1/2 adet küçük boy sogan
- 1 dis sarimsak
- 4 y.k. ayçiçek yagi
- 1 y.k. un
- 3 t.k. köri tozu
- 1 t.k. kirmizi toz biber
- 1 y.k. toz seker
- 500 ml krema
- Tuz, karabiber

Hazirlanisi:
1) Kusbasi tavuk gögsünü ayçiçek yagi ile birlikte derin bir tavaya alip iyice soteleyin
2) Üzerine iri küpler halinde dogranmis havuçlari ekleyin. Havuçlar biraz yumusadiginda iri küpler halinde dogranmis kabaklari da ilave edin
3) Soteyi tuz ve karabiberle tatlandirip soteleyerek pisirin
4) Ayri bir küçük boy tencerede incecik kiyilmis sogani ve sarimsagi yagda soteleyin. Üzerine unu ve baharatlari ekleyin
5) Hepsini iyice kavurduktan sonra kremayi ilave edip sosu kisik ateste kalinlasana kadar pismeye birakin
6) Hazir olan yemegi köri sosu ve haslanmis patatesle birlikte sicak servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder