Malzemeler:
*Balik için:
- 2 adet somon fileto
- 2 dal pirasa
- 200 ml krema
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- Tuz, karabiber
*Püre için:
- 500 gr patates
- 3 adet havuç
- 1 ç.k. muskat cevizi
- 1 ç.b. süt
- 1 y.k. tereyagi
- Tuz, karabiber
Hazirlanisi:
1) Pirasali somon için pirasalari ince kiyip yagda soteleyin
2) Üzerine somon filetolarini ilave edin ve baliklari sekillerini bozmadan pisirmeye devam edin
3) Kremayi, tuzu ve karabiberi de ekledikten sonra baliklar tamamen pisene kadar kisik ateste pisirin
4) Ayri bir tencerenin içinde küp seklinde dogranmis patatesleri ve havuçlari hafif tuzlu suda haslayin
5) Haslanmis sebzeleri süzün ve sicakken içine kalan malzemeleri ilave edip püre haline getirin
6) Hazir olan yemekleri birlikte sicak servis edin
Afiyet olsun :)
15 Mart 2019 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder