12 Nisan 2024 Cuma

ACI YAGLI TAVUK SUYU CORBASI



Malzemeler:
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 2 yemek kasigi un
- 2 L tavuk suyu
- 8 yemek kasigi arpa sehriye
- Tuz veya tuzlu sebze çesnisi
- 1/2 limonun suyu

Hazirlanisi:
1. Unu yagda kokusu cikana kadar kavurun
2. Üzerine tavuk suyunu ilave edip cirparak pismeye birakin
3. Kaynamaya basladiginda arpa sehriyeyi ve limon suyunu ilave edin
4. Tuzlu sebze cesnisiyle tatlandirip 10 dakika kisik ateste kaynamaya birakin
5. Hazir olan corbayi aci yag ile sicak servis edin

NOT: Tercihe göre haslanmis tavuk parçalarini didikleyip çorbaya ilave edebilirsiniz.

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder