Malzemeler:
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 2 yemek kasigi un
- 2 L tavuk suyu
- 8 yemek kasigi arpa sehriye
- Tuz veya tuzlu sebze çesnisi
- 8 yemek kasigi arpa sehriye
- Tuz veya tuzlu sebze çesnisi
- 1/2 limonun suyu
Hazirlanisi:
1. Unu yagda kokusu cikana kadar kavurun
1. Unu yagda kokusu cikana kadar kavurun
2. Üzerine tavuk suyunu ilave edip cirparak pismeye birakin
3. Kaynamaya basladiginda arpa sehriyeyi ve limon suyunu ilave edin
4. Tuzlu sebze cesnisiyle tatlandirip 10 dakika kisik ateste kaynamaya birakin
5. Hazir olan corbayi aci yag ile sicak servis edin
NOT: Tercihe göre haslanmis tavuk parçalarini didikleyip çorbaya ilave edebilirsiniz.
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder