Malzemeler:
- 1 kg un
- 1 paket yas maya
- 1 yemek kasigi tuz
- 1 yemek kasigi toz seker
- alabildigi kadar ilik su
- 1 kg un
- 1 paket yas maya
- 1 yemek kasigi tuz
- 1 yemek kasigi toz seker
- alabildigi kadar ilik su
Hazirlanisi:
1. Unu bir kaba alip ortasini acin
2. Içine mayayi parcalayip toz seker ekleyin ve ilik su ilave edin
3. Parmak uçlariyla mayayi suda eriterek sivi hale getirin
4. Tuzu katip ekmegi yogurmaya baslayin
5. Yeterince su ekledikten sonra ele yapismayan bir hamur elde edip yaklasik 10 dakika yogurmaya devam edin
6. Top haline getirip üzerini örtün ve 40 dakika oda isisinda mayalanmaya birakin
7. Mayalanan hamurun gazini cikartip 7 adet bezeye bölüp sekillendirin ve yagli kagitla kaplanmis tepsiye alip üzeri örtülü bir sekilde tekrar 40 dakika mayalandirin
8. Ekmeklerin üzerine su sürüp un eleyin ve önceden isitilmis 220°C derecelik firinda 45-50 dakika pisirin
1. Unu bir kaba alip ortasini acin
2. Içine mayayi parcalayip toz seker ekleyin ve ilik su ilave edin
3. Parmak uçlariyla mayayi suda eriterek sivi hale getirin
4. Tuzu katip ekmegi yogurmaya baslayin
5. Yeterince su ekledikten sonra ele yapismayan bir hamur elde edip yaklasik 10 dakika yogurmaya devam edin
6. Top haline getirip üzerini örtün ve 40 dakika oda isisinda mayalanmaya birakin
7. Mayalanan hamurun gazini cikartip 7 adet bezeye bölüp sekillendirin ve yagli kagitla kaplanmis tepsiye alip üzeri örtülü bir sekilde tekrar 40 dakika mayalandirin
8. Ekmeklerin üzerine su sürüp un eleyin ve önceden isitilmis 220°C derecelik firinda 45-50 dakika pisirin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder