28 Nisan 2024 Pazar

SARIMSAKLI YOGURTLU ZEYTINYAGLI TAZE FASULYE



Malzemeler:
- 750 gr cali fasulye
- 1 adet sogan
- 3 adet büyük domates
- 2 adet sarimsak
- 1 tatli kasigi toz seker
- 1 çay bardagi zeytinyagi
- 2 adet limonun suyu
- Tuz
- Sicak su

Servis etmek icin:
- 4 yemek kasigi süzme yogurt
- 6 yemek kasigi yogurt
- 2 dis sarimsak
- Tuz

Hazirlanisi:
1. Fasulyelerini temizleyip dilediginiz büyüklükte kesin
2. Tencereye sirasiyla yemeklik dogranmis sogan, fasulye, küp seklinde dogranmis domates olacak sekilde dizin
3. Bu islemi tüm sebzeler bitene kadar sirayla tekrarlayin
4. Son olarak üzerine ezilmis sarimsaklari, sekeri, tuzu, yagi, limon suyunu ve sicak suyu ilave edip pismeye birakin
5. Pisen fasulyeyi dinlendirdikten sonra sarimsakli yogurtla ilik servis edin

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder