7 Nisan 2024 Pazar

BEYAZ CIKOLATALI KEK



Malzemeler:
- 185 gr tereyagi
- 315 gr un
- 180 gr beyaz cikolata 
- 7 gr kabartma tozu
- 1 cay kasigi tuz
- 1 paket vanilya sekeri
- 225 gr toz seker
- 4 adet yumurta
- 120 ml süt
- 95 gr krema

Üzeri icin: 200 grbeyaz cikolata ve 30 gr sütlü cikolata

Hazirlanisi:
1. Oda isinda tereyagini mutfak robotuna alip toz sekerle beyazlayana kadar cirpin
2. Üzerine teker teker yumurtalari ekleyip cirpmaya devam edin
3. Eritilmis beyaz cikolatayi katin 
4. Kuru malzemeleri bir süzgecten gecirip harca ekleyin ve düsük devirde hamura yedirin
5. Son olarak sütü ve kremayi ilave edip homojen bir hamur elde edin
6. Elde ettiginiz hamuru yaglanmis ve unlanmis bir kek kalibina döküp önceden isitilmis 160°C derecelik firinda pisirin
7. Kek pistiginde firindan alin ve firin telinin üzerine ters cevirip sogumaya birakin
8. Soguk kekin üzerine eritilmis beyaz cikolata döküp yayin ve 5 dakika buzdolabina yerlestirip donmasini bekleyin
9. Beyaz cikolata sertlestiginde üzerine eritilmis sütlü cikolata ile cizgiler yapip servis edin

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder