Malzemeler:
- 2 demet pazi
- 1 adet sogan
- 1 tatli kasigi domates salçasi
- 1 tatli kasigi biber salçasi
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- Tuz, karabiber, kirmizi toz biber
- 2 su bardagi sicak su
- 2 demet pazi
- 1 adet sogan
- 1 tatli kasigi domates salçasi
- 1 tatli kasigi biber salçasi
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- Tuz, karabiber, kirmizi toz biber
- 2 su bardagi sicak su
- 1,5 su bardagi haslanmis nohut
- 1/2 cay bardagi bulgur
- 1/2 cay bardagi bulgur
Hazirlanisi:
1. Derin bir tavaya tereyagini ve ayçiçek yagini alip yemeklik dogranmis sogani ekleyin ve soteleyin
2. Üzerine iyice temizlenip iri iri dogranmis pazilari ekleyin
3. Pazilar hafif eridikten sonra salçalari, kirmizi toz biberi, bulguru, tuzu ve karabiberi katip karistirin
4. Üzerine sicak suyunu, nohutlari ve bulgurlari ekledikten sonra önceden 15-20 dakika kadar pisirin
5. Pazilar suyunu biraz çektikten ve bulgurlar sistikten sonra altini kapatip 20 dakika dinlendirin
6. Biraz dinlendirdikten sonra sicak servis edin
2. Üzerine iyice temizlenip iri iri dogranmis pazilari ekleyin
3. Pazilar hafif eridikten sonra salçalari, kirmizi toz biberi, bulguru, tuzu ve karabiberi katip karistirin
4. Üzerine sicak suyunu, nohutlari ve bulgurlari ekledikten sonra önceden 15-20 dakika kadar pisirin
5. Pazilar suyunu biraz çektikten ve bulgurlar sistikten sonra altini kapatip 20 dakika dinlendirin
6. Biraz dinlendirdikten sonra sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder