7 Nisan 2024 Pazar

PATATESLI BÜRYAN (Rumeli mutfagina ait yöresel bir lezzet)



Malzemeler:
- 1 adet soğan
- 2 adet orta boy patates
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 2 yemek kasigi sıvı yağ
- 1 yemek kasigi domates salçası
- 1 tatli kasigi kırmızı toz biber
- 1 kupa tosya pirinc
- 3 kupa tavuk suyu
- Tuz
- Maydanoz

Hazirlanisi:
1. Bir fırın tepsisine tereyagini ve sıvı yağ alıp üzerine patatesleri ve soğanları ekleyip kavurmaya bașlayın
2. Pirinçleri ilave edip kavurmaya devam edin
3. Domates salçasını ve kırmızı toz biberini katıp biraz karıștırın
4. Tavuk suyunu ve tuzu ekleyip fırına verin
5. Pirinçler suyunu çektikten ve üzeri kızardıktan sonra fırından çıkarıp maydanoz serpin ve sicak servis edin

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder