Malzemeler:
- 4 adet patlican
- Kizarmak için: aycicek yagi
- 500 gr dana kusbasi
- 1 adet havuc
- 1 adet patates
- 2 yemek kasigi zeytinyagi
- 1 adet carliston biber
- 1 adet sogan
- 1 adet domates
- 1/4 bag maydanoz
- 1 yemek kasigi domates salcasi
- Tuz
- Karabiber
- 4 adet patlican
- Kizarmak için: aycicek yagi
- 500 gr dana kusbasi
- 1 adet havuc
- 1 adet patates
- 2 yemek kasigi zeytinyagi
- 1 adet carliston biber
- 1 adet sogan
- 1 adet domates
- 1/4 bag maydanoz
- 1 yemek kasigi domates salcasi
- Tuz
- Karabiber
Sosu icin:
- 1 tatli kasigi domates salcasi
- 1 tatli kasigi toz seker
- 1 cay kasigi tuz
- 2 su bardagi su
- 1 tatli kasigi domates salcasi
- 1 tatli kasigi toz seker
- 1 cay kasigi tuz
- 2 su bardagi su
Üzerine:
- 100 gr kasar peyniri
- 100 gr kasar peyniri
Hazirlanisi:
1. Patlicanlari uzun kesip yagda kizartin
2. Ayri bir tavanin içinde etleri kavurun ve sicak su ekleyip pismeye birakin
3. Kizaran patlicanlari bir tabaga alip ayni yagda küp dogranmis havuclari ve patatesleri kizartin
4. Etler yumusamaya basladiginda tavadan alin ve ayni tavanin icinda sogani ve biberleri yagda soteleyin
4. Üzerine küp dogranmis domatesleri, salcayi ve baharatlari ekleyin
5. Altini kapatip kizarmis sebzeleri icine karistirin
6. Bir corba kasesine caprazlama 4 dilim patlican yerlestirip icine etli harctan doldurun ve patlicanlari birlestirip bir kase elde edin
7. Elde ettiginiz kaseyi bir firin kabina yerlestirin ve bütün patlicanlari bu sekilde yapmaya devam edin
8. Patlicanlar bittiginde bir kabin icinde sosunu hazirlayin
9. Sos için bütün malzemeleri karistirip firin kabina aktarin ve patlicanlari önceden isitilmis 220 derecelik firinda 10 dakika pisirin
10. Patlicanlari firindan alip üzerine peynirleri yerlestirin ve tekrar 10 dakika pismeye birakin
11. Sicak servis edin
1. Patlicanlari uzun kesip yagda kizartin
2. Ayri bir tavanin içinde etleri kavurun ve sicak su ekleyip pismeye birakin
3. Kizaran patlicanlari bir tabaga alip ayni yagda küp dogranmis havuclari ve patatesleri kizartin
4. Etler yumusamaya basladiginda tavadan alin ve ayni tavanin icinda sogani ve biberleri yagda soteleyin
4. Üzerine küp dogranmis domatesleri, salcayi ve baharatlari ekleyin
5. Altini kapatip kizarmis sebzeleri icine karistirin
6. Bir corba kasesine caprazlama 4 dilim patlican yerlestirip icine etli harctan doldurun ve patlicanlari birlestirip bir kase elde edin
7. Elde ettiginiz kaseyi bir firin kabina yerlestirin ve bütün patlicanlari bu sekilde yapmaya devam edin
8. Patlicanlar bittiginde bir kabin icinde sosunu hazirlayin
9. Sos için bütün malzemeleri karistirip firin kabina aktarin ve patlicanlari önceden isitilmis 220 derecelik firinda 10 dakika pisirin
10. Patlicanlari firindan alip üzerine peynirleri yerlestirin ve tekrar 10 dakika pismeye birakin
11. Sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder