Malzemeler:
- 500 gr nohut (1 gece önceden islatilmis!)
- ½ çay bardagi zeytinyagi
- 500 gr nohut (1 gece önceden islatilmis!)
- ½ çay bardagi zeytinyagi
- 2 adet kabak
- 1 adet sogan
- 2 dis sarimsak
- ½ su bardagi tahin
- 1 adet limonun suyu
- 1 tatli kasigi kimyon
- 1 tatli kasigi tuz
- 2 dis sarimsak
- ½ su bardagi tahin
- 1 adet limonun suyu
- 1 tatli kasigi kimyon
- 1 tatli kasigi tuz
Üzeri için: zeytinyagi, susam
Hazirlanisi:
1. Suda beklettiginiz nohutlari yumusayana kadar haslayin
1. Suda beklettiginiz nohutlari yumusayana kadar haslayin
2. Ayri bir tavanin icinde kabaklari ve sogani zeytinyaginda soteleyin
3. Haslanan nohutlari çok az bir miktar suyuyla birlikte mutfak robotuna alip püre haline getirin
4. Kalan malzemeleri ekleyip karistirin ve servis tabagina aktarin
5. Humusun üzerine bir miktar acili yag gezdirip servis edin
3. Haslanan nohutlari çok az bir miktar suyuyla birlikte mutfak robotuna alip püre haline getirin
4. Kalan malzemeleri ekleyip karistirin ve servis tabagina aktarin
5. Humusun üzerine bir miktar acili yag gezdirip servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder