Malzemeler:
- 700 gr sicak suda bekletilmis kuru incir
- 600gr toz seker
- 1 cay kasigi limon tozu
- 700 gr sicak suda bekletilmis kuru incir
- 600gr toz seker
- 1 cay kasigi limon tozu
- 1 su bardagi su
Hazirlanisi:
1. Sicak suda sismesini beklediginiz incirlerin uc kisimlarini kesin ve dörte bölüo bir tencereye alin
2. Üzerine suyu, sekeri ve limon tozunu ekleyip karistirin
3. Önce yüksek sonra kisik ateste kivam alana kadar pisirin
4. Bu asamada seker testini* yapmayi unutmayin
5. Seker testinden sonra receli atesten alip kavanozlara bölüstürün ve agizlarini kapatip ters cevirin
8. Soguduktan sonra tüketebilirsiniz
1. Sicak suda sismesini beklediginiz incirlerin uc kisimlarini kesin ve dörte bölüo bir tencereye alin
2. Üzerine suyu, sekeri ve limon tozunu ekleyip karistirin
3. Önce yüksek sonra kisik ateste kivam alana kadar pisirin
4. Bu asamada seker testini* yapmayi unutmayin
5. Seker testinden sonra receli atesten alip kavanozlara bölüstürün ve agizlarini kapatip ters cevirin
8. Soguduktan sonra tüketebilirsiniz
*seker testi = reçelin suyundan bir damla alin ve soguk tabaga damlatin. Tabagi dik tuttugunuzda damla yayilmiyorsa reçeliniz olmus demektir.
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder