16 Nisan 2024 Salı

KÖFTELI PATATES YEMEGI



Malzemeler:
- 10 adet minik patates
- 2 adet domates
- 2 adet havuc
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 1 adet kesme seker
- Tavuk suyu
- Tuz, karabiber

Köfte için:
- 500 gr kiyma
- 1 adet sogan
- 1 tutam maydanoz
- 1 adet yumurta
- 2 dilim bayat ekmek içi
- Kuru nane, kirmizi toz biber, karabiber, pul biber, tuz
- Kizartmak için: ½ çay bardagi ayçiçek yagi
- 2 dis sarimsak

Hazirlanisi:
1. Köfte icin sogani rendeleyin ve diger malzemeleri ekleyip yogurun
2. Derin bir tavaya ayçiçek yagi alip 2 dis sarimsakla isitin, içine köfteleri atip kizartin ve tabaga alin
3. Ayni tavada dilediginiz sekilde dogranmis sebzeleri kavurun
4. Salça ve baharatlarla tatlandirip köfteleri ekleyin
5. Tavuk suyunu ilave ettikten sonra yemegi kisik ateste pismeye birakin
6. Patatesler pistiginde altini kapatip 15 dakika dinlendirip sicak servis edin

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder