Malzemeler:
- 1 su bardagi süt - ilik
- 1 su bardagi süt - ilik
- 1 su bardagi yogurt
- 1 cay bardagi aycicekyagi
- 1 adet yumurta
- 1 tatli kasigi tuz
- 1 tatli kasigi toz seker
- 10 gr kuru maya
- 1 su bardagi misir nisastasi
- Ortalama 5 su bardagi un
Üzeri icin:
- 100 gr tereyagi
Icine:
- Peynir
Hazirlanisi:
1. Mayayi ilik süt ve toz sekerle bir kaba alip 10 dakika aktiflesmesini saglayin
1. Mayayi ilik süt ve toz sekerle bir kaba alip 10 dakika aktiflesmesini saglayin
2. Üzerine kalan malzemeleri ekleyip yumusak bir hamur elde edin
3. Hamurdan mandalina büyüklügünde bezeler kopartip iclerine peynir doldurup yuvarlayin ve tepsiye dizip oda isisinda 1 saat dinlendirin
4. Mayalanan bezelerin üzerine eritilmis tereyagi sürüp önceden isitilmis 190°C derecelik firinda üzeri kizarana kadar psirin
5. Sicak veya ilik servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder