28 Nisan 2024 Pazar

MILINKA



Malzemeler:
- 1 su bardagi süt - ilik
- 1 su bardagi yogurt
- 1 cay bardagi aycicekyagi
- 1 adet yumurta
- 1 tatli kasigi tuz
- 1 tatli kasigi toz seker
- 10 gr kuru maya
- 1 su bardagi misir nisastasi
- Ortalama 5 su bardagi un

Üzeri icin:
- 100 gr tereyagi

Icine:
- Peynir

Hazirlanisi:
1. Mayayi ilik süt ve toz sekerle bir kaba alip 10 dakika aktiflesmesini saglayin
2. Üzerine kalan malzemeleri ekleyip yumusak bir hamur elde edin
3. Hamurdan mandalina büyüklügünde bezeler kopartip iclerine peynir doldurup yuvarlayin ve tepsiye dizip oda isisinda 1 saat dinlendirin
4. Mayalanan bezelerin üzerine eritilmis tereyagi sürüp önceden isitilmis 190°C derecelik firinda üzeri kizarana kadar psirin
5. Sicak veya ilik servis edin

Afiyet olsun


0 yorum:

Yorum Gönder