Malzemeler:
- 5 adet minik patates
- 2 adet domates
- 3 adet biber
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 1 adet kesme seker
- Tavuk suyu
- Tuz, karabiber, pul biber
- 5 adet minik patates
- 2 adet domates
- 3 adet biber
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 1 adet kesme seker
- Tavuk suyu
- Tuz, karabiber, pul biber
Köfte için:
- 500 gr kiyma
- ½ adet sogan
- 1 tutam maydanoz
- 1 adet yumurta
- 2 dilim bayat ekmek içi
- Kuru nane, kirmizi toz biber, karabiber, pul biber, tuz
- 2 dis sarimsak
- 500 gr kiyma
- ½ adet sogan
- 1 tutam maydanoz
- 1 adet yumurta
- 2 dilim bayat ekmek içi
- Kuru nane, kirmizi toz biber, karabiber, pul biber, tuz
- 2 dis sarimsak
Hazirlanisi:
1. Sogani ince dograyin ve diger malzemeleri ekleyip kiymayi yogurun ve ceviz büyüklügünde köfteler yapin
2. Dilediginiz büyüklükte dogradiginiz sebzeleri bir firin tepsisine alip üzerine köfteleri yerlestirin
3. Bir tavada salcayi yagda kavurun ve kokusu cikinca tavuk suyunu ve baharatlari ekleyin
4. Sosu tepsiye aktarip üzerine biber ve domates dilimleri dizin
5. Önceden isitilmis 200 derecelik firinda pisirin ve sicak servis edin
1. Sogani ince dograyin ve diger malzemeleri ekleyip kiymayi yogurun ve ceviz büyüklügünde köfteler yapin
2. Dilediginiz büyüklükte dogradiginiz sebzeleri bir firin tepsisine alip üzerine köfteleri yerlestirin
3. Bir tavada salcayi yagda kavurun ve kokusu cikinca tavuk suyunu ve baharatlari ekleyin
4. Sosu tepsiye aktarip üzerine biber ve domates dilimleri dizin
5. Önceden isitilmis 200 derecelik firinda pisirin ve sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder