4 Eylül 2024 Çarşamba

HAVUCLU PIRINCLI SEMIZOTU YEMEGI



Malzemeler:
- 2 demet semizotu
- 1 adet sogan
- 1 adet havuç
- 2 dis sarimsak
- 4 yemek kasigi zeytinyagi
- 2 adet domates
- 1 tatli kasigi domates salcasi
- 1 tatli kasigi biber salcasi
- 3 yemek kasigi pirinç
- Tuz
- Sicak su

Hazirlanisi:
1. Ince dogranmis soganlari ve havuclari yagda soteleyin
2. Üzerine domatesleri, sarimsaklari ve salcalari ekleyip kavurmaya devam edin
3. Temizlenmis semizotlarini ekleyip 2 dakika daha soteleyin 
4. Pirincleri, sicak suyunu ve tuzunu ilave edip pismeye birakin
5. Pirincler sistiginde altini kapatip 10 dakika dinlendirin ve sicak servis edin

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder