Malzemeler:
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 1 kupa pirinc
- 1 su bardagi haslanmis yesil mercimek
- 2 kupa sicak su
- Tuz
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 1 kupa pirinc
- 1 su bardagi haslanmis yesil mercimek
- 2 kupa sicak su
- Tuz
Hazirlanisi:
1. Pilav için yaglari tavaya alip pirincleri kavurun
2. Sicak suyunu, haslanmis yesil mercimekleri ve baharatlarini ilave ettikten sonra pilavi pismeye birakin
3. Pisen pilavin altini kapatip, kapagini örttükten sonra demlenmek için kenara alin
4. En az yarim saat demlenen mercimekli pilavi sicak servis edin
1. Pilav için yaglari tavaya alip pirincleri kavurun
2. Sicak suyunu, haslanmis yesil mercimekleri ve baharatlarini ilave ettikten sonra pilavi pismeye birakin
3. Pisen pilavin altini kapatip, kapagini örttükten sonra demlenmek için kenara alin
4. En az yarim saat demlenen mercimekli pilavi sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder