Malzemeler:
- 1 cay bardagi badem
- 2 kupa pirinç
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 2 yemek kasigi ayçiçekyagi
- 2 kupa sicak su
- 2 kupa tavuk suyu
- 1 adet kesme seker
- Tuz
- 2-3 damla limon
- 1 cay bardagi badem
- 2 kupa pirinç
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 2 yemek kasigi ayçiçekyagi
- 2 kupa sicak su
- 2 kupa tavuk suyu
- 1 adet kesme seker
- Tuz
- 2-3 damla limon
Hazirlanisi:
1. Kalin tabanli bir pilav tenceresine yaglari koyup eritin
1. Kalin tabanli bir pilav tenceresine yaglari koyup eritin
2. Üzerine yikanmis pirinçleri ekleyip 3-5 dakika kadar kavurun
3. Kavrulmus pirinçlere suyunu ekledikten sonra bademleri, sekeri, tuzu ve limonu ilave edip kisik ateste pismeye birakin
4. Pilav suyunu çektikten sonra atesten alin ve kapagini kapatip demlenmeye birakin
5. Pilav iyice demlendikten sonra sicak servis edin
3. Kavrulmus pirinçlere suyunu ekledikten sonra bademleri, sekeri, tuzu ve limonu ilave edip kisik ateste pismeye birakin
4. Pilav suyunu çektikten sonra atesten alin ve kapagini kapatip demlenmeye birakin
5. Pilav iyice demlendikten sonra sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder