23 Eylül 2024 Pazartesi

KABAK GRATIN



Malzemeler:
- 9 adet bebek kabak
- Tuz
- Karabiber
- Zeytinyagi

Besamel sos icin:
- 500 ml süt
- 2 yemek kasigi un
- 1 yemek kasigi tereyagi
- Tuz, karabiber, muskat cevizi

Üzeri icin:
- Rende mozzarella peyniri

Hazirlanisi:
1. Kabaklari tuz ve karabiberle tatlandirdiktan sonra üzerine biraz yag gezdirip cam bir firin kabina alin ve 220°C derecelik firinda nar gibi kizarana kadar pisirin
2. Besamel sos icin bir tencereye yagi alip unu kavurun
3. Üzerine sütü ekleyip cirparak kalinlasmasini saglayin
4. Baharatlarla tatlandirip kabakalrin üzerine gezdirin ve peynir serpip önceden isitilmis 220 derecelik firinda üzeri kizarana kadar pisirin
5. Sicak servis edin

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder