Malzemeler:
- 500 gr bamya
- 1 adet sogan
- 1 adet domates
- 1 adet patates
- ½ çay bardagi zeytinyagi
- 1 tatli kasigi domates salçasi
- Sicak su
- Tuz, karabiber
- 1 adet limonun suyu
- 200 gr kiyma
- 500 gr bamya
- 1 adet sogan
- 1 adet domates
- 1 adet patates
- ½ çay bardagi zeytinyagi
- 1 tatli kasigi domates salçasi
- Sicak su
- Tuz, karabiber
- 1 adet limonun suyu
- 200 gr kiyma
Hazirlanisi:
1. Köfteli bamya icin yemeklik dogranmis sogani yagda soteleyin
2. Üzerine dogranmis domatesi, patatesi, temizlenip limonlu suda bekletilmis bamyalari ve salçayi ilave edip sotelemeye devam edin
3. Yemegi baharatlarla tatlandirdiktan sonra, limon suyunu ve sicak suyu ekleyin
4. Kiymayi tuz ve karabiberle tatlandirip minik köfteler elde edin ve tencereye ekleyip kisik ateste pismeye birakin
5. Sicak servis edin
1. Köfteli bamya icin yemeklik dogranmis sogani yagda soteleyin
2. Üzerine dogranmis domatesi, patatesi, temizlenip limonlu suda bekletilmis bamyalari ve salçayi ilave edip sotelemeye devam edin
3. Yemegi baharatlarla tatlandirdiktan sonra, limon suyunu ve sicak suyu ekleyin
4. Kiymayi tuz ve karabiberle tatlandirip minik köfteler elde edin ve tencereye ekleyip kisik ateste pismeye birakin
5. Sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder