Malzemeler:
- 1 adet sogan
- 200 ml aycicekyagi
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kasigi elma sirkesi
- 2 yemek kasigi hardal
- 1 yemek kasigi ketcap
- 2-3 dal dereotu
- 1 tatli kasigi zerdecal
- 1 yemek kasigi toz seker
- Tuz
- Karabiber
- 1 adet sogan
- 200 ml aycicekyagi
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kasigi elma sirkesi
- 2 yemek kasigi hardal
- 1 yemek kasigi ketcap
- 2-3 dal dereotu
- 1 tatli kasigi zerdecal
- 1 yemek kasigi toz seker
- Tuz
- Karabiber
Hazirlanisi:
1. Sogani ince dograyip yagda soteleyin ve rengi degismeden atesten alip sogumaya birakin
2. Soganli yag soguduktan sonra derin bir sos kabina alin ve üzerine kalan malzemeleri ekleyin
3. Blenderdan gecirip homojen ve kivamli bir sos elde edin
4. 1 gece buzdolabinda beklettikten sonra patates kizartmasiyla servis edin
1. Sogani ince dograyip yagda soteleyin ve rengi degismeden atesten alip sogumaya birakin
2. Soganli yag soguduktan sonra derin bir sos kabina alin ve üzerine kalan malzemeleri ekleyin
3. Blenderdan gecirip homojen ve kivamli bir sos elde edin
4. 1 gece buzdolabinda beklettikten sonra patates kizartmasiyla servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder