Malzemeler:
- 750 gr (dondurulmus) bezelye
- 1 adet sogan
- 1 adet domates
- 1/2 çay bardagi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 1 tatli kasigi biber salcasi
- 1 yemek kasigi tuzlu sebze çesnisi
- Karabiber, toz kirmizi biber
- Sicak su
- 750 gr (dondurulmus) bezelye
- 1 adet sogan
- 1 adet domates
- 1/2 çay bardagi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 1 tatli kasigi biber salcasi
- 1 yemek kasigi tuzlu sebze çesnisi
- Karabiber, toz kirmizi biber
- Sicak su
Köfte için:
- 200 gr (orta yagli) dana kiyma
- Tuz, karabiber
- 200 gr (orta yagli) dana kiyma
- Tuz, karabiber
Hazirlanisi:
1. Yemek için sogani dograyip yagda soteleyin
2. Salçayi, küp seklinde dogranmis domatesi ve bezelyeleri ekleyip sotelemeye devam edin
3. Sicak suyu ve baharatlari ilave edip kisik ateste pismeye birakin
4. Köfte için kiymayi baharatlarla karistirin ve minik toplar yapip yemege ekleyin
5. Bezelye yemegini kisik ateste pisirin
6. Hazir olan yemegi bir miktar dinlendirdikten sonra sicak servis edin
1. Yemek için sogani dograyip yagda soteleyin
2. Salçayi, küp seklinde dogranmis domatesi ve bezelyeleri ekleyip sotelemeye devam edin
3. Sicak suyu ve baharatlari ilave edip kisik ateste pismeye birakin
4. Köfte için kiymayi baharatlarla karistirin ve minik toplar yapip yemege ekleyin
5. Bezelye yemegini kisik ateste pisirin
6. Hazir olan yemegi bir miktar dinlendirdikten sonra sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder