Malzemeler:
- 3 adet kabak
- 3 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 adet sogan
- 1 adet sivri biber
- 2 dis sarimsak
- 1 adet domates
- 250 gr dana kiyma
- 1 tatli kasigi domates salçasi
- 1 tatli kasigi biber salçasi
- 1 tutam kiyilmis maydanoz
- Tuz, karabiber, kirmizi toz biber, kekik
- 3 adet kabak
- 3 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 adet sogan
- 1 adet sivri biber
- 2 dis sarimsak
- 1 adet domates
- 250 gr dana kiyma
- 1 tatli kasigi domates salçasi
- 1 tatli kasigi biber salçasi
- 1 tutam kiyilmis maydanoz
- Tuz, karabiber, kirmizi toz biber, kekik
Üzeri için: dilimlenmis domates ve biber
Sosu için:
- 1,5 su bardagi sicak su
- 1 tatli kasigi tuzlu sebze çesnisi
- 1,5 su bardagi sicak su
- 1 tatli kasigi tuzlu sebze çesnisi
Nohutlu bulgur pilavi icin:
- 1 adet sogan
- 1 kupa pilavlik bulgur
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 2 kupa sicak su
- 1 su bardagi haslanmis nohut
- Tuz
Hazirlanisi:
1. Kabak kayiklari için kabaklari yikayip ikiye bölün ve içlerini bir miktar oyduktan sonra isiya dayanikli bir firin kabina dizin
2. Iç harci için bir tavanin içinde ince dogranmis sogani kavurun
3. Üzerine yemeklik dogranmis biberleri, ezilmis sarimsagi ve kiymayi ekleyip kavurmaya devam edin
4. Kiyma renk aldiktan sonra kabugu soyulup dogranmis domatesi, salçalari ve baharatlari ilave edin
5. Bütün malzemeler kavrulduktan sonra altini kapatin, ince kiyilmis maydanozu ekleyip karistirin ve kabaklari bu harç ile doldurun
4. Kiyma renk aldiktan sonra kabugu soyulup dogranmis domatesi, salçalari ve baharatlari ilave edin
5. Bütün malzemeler kavrulduktan sonra altini kapatin, ince kiyilmis maydanozu ekleyip karistirin ve kabaklari bu harç ile doldurun
6. Son olarak kabak kayiklarinin üzerlerine birer dilim domates ve biber koyun
7. Sosu için sicak suyu tuzlu sebze çesnisiyle karistirip yemegin üzerine gezdirin ve yemegi önceden isitilmis 220 derecelik firina verip üzeri nar gibi kizarana kadar pisirin
8. Pilav icin ince dogranmis sogani yagda kavurun ve üzerine pilavlik bulguru ekleyin
7. Sosu için sicak suyu tuzlu sebze çesnisiyle karistirip yemegin üzerine gezdirin ve yemegi önceden isitilmis 220 derecelik firina verip üzeri nar gibi kizarana kadar pisirin
8. Pilav icin ince dogranmis sogani yagda kavurun ve üzerine pilavlik bulguru ekleyin
9. Sicak suyu, tuzu ve nohutlari ilave edip karistirin ve kapagini kapatip kisik ateste pismeye birakin
10. Pisen pilavin altini kapatip en az yarim saat demlenmeye birakin
11. Demlenen nohutlu bulgur pilavini kiymali kabak kayiklariyla sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder