19 Şubat 2025 Çarşamba

FIRINDA PORTAKALLI TAVUKLU PIRASA



Malzemeler:
- 300 gr tavuk göğsü
- 4 dal pırasa
- 1 adet havuc
- 1 adet kapya biber
- 2 yemek kasigi zeytinyagi
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 1 tatli kasigi biber salcasi
- 1 tatli kasigi domates salcasi
- 1 adet portakalın suyu
- 1 adet limonun suyu
- 2 su bardagi tavuk suyu
- Tuz, karabiber
- Sicak su

Hazirlanisi:
1. Dogranmis tavuklari döküm tencerede kavurun
2. Üzerine sirasiyla sebzeleri ekleyip sotelemeye devam edin
3. Salcalari ve baharatlari katin
4. Tavuk suyunu, limon suyunu, portakal suyunu ve sicak suyunu ilave edip kisik ateste pismeye birakin
5. Yemek pismeye yakin üzerini acip firina verin 
6. Üzeri kizardiginda firindan alip sicak servis edin

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder