4 Şubat 2025 Salı

YUFKADAN GÖZLEME



Malzemeler:
- 5 adet yufka
- Zeytinyagi

Peynirli harc icin:
- 200 gr böreklik beyaz peynir
- 50 gr rendelenmis kasar peyniri
- 1/8 demet maydanoz

Patatesli harc icin:
- 2 adet haslanmi patates
- 2 yemek kasigi zeytinyagi
- 1/8 demet maydanoz
- Tuz, karabiber, pul biber
- 100 gr renlenmis kasar peyniri

Kiymali harc icin:
- 1 adet sogan
- 2 yemek kasigi zeytinyagi
- 200 gr kiyma
- 1/8 demet maydanoz
- 1 cay kasigi pul biber
- Tuz, karabiber
- 100 gr renlenmis kasar peyniri

Hazirlanisi:
1. Bir adet yufkayi acip tek kismini orataya dogru katlayin
2. Üzerine biraz zeytinyagi gezdirip diger kismida ortaya dogru kapatin ve dilediginiz ic harcindan serpin
3. Harcin üzerine biraz rendelenmis kasar peyniri serpip zarf seklinde kapatin ve yagsiz tavada alti ve üstü kizarana kadar pisirin
4. Bütün yufkalari dilediginiz harcla doldurup pisirdikten sonra sicak servis edin

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder