Malzemeler:
- 1 su bardagi sari mercimek
- 1 adet sogan
- 1 adet patates
- 1 su bardagi sari mercimek
- 1 adet sogan
- 1 adet patates
- 2 adet carliston biber
- 2 adet domates
- 3-4 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi domates salcasi
- 4 su bardagi sicak su
- 2 su bardagi tavuk suyu veya et suyu
- 2 adet defne yapragi
- Tuz, karabiber
- 3-4 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi domates salcasi
- 4 su bardagi sicak su
- 2 su bardagi tavuk suyu veya et suyu
- 2 adet defne yapragi
- Tuz, karabiber
Hazirlanisi:
1. Küp dogranmis sogani ve patatesi yagda kavurun
2. Üzerine domatesleri, biberleri, domates salcasini ve yikanmis mercimegi katip 2 dakika daha kavurun
3. Baharatlari, sicak suyu ve tavuk veya et suyunu ilave edip çorbayi kisik ateste pismeye birakin
4. Mercimek pistiginde süzgeçten veya blenderdan geçirin
5. Tuz ve karabiberle tatlandirip biraz dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz
1. Küp dogranmis sogani ve patatesi yagda kavurun
2. Üzerine domatesleri, biberleri, domates salcasini ve yikanmis mercimegi katip 2 dakika daha kavurun
3. Baharatlari, sicak suyu ve tavuk veya et suyunu ilave edip çorbayi kisik ateste pismeye birakin
4. Mercimek pistiginde süzgeçten veya blenderdan geçirin
5. Tuz ve karabiberle tatlandirip biraz dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder