24 Şubat 2025 Pazartesi

CIKOLATA KREMALI AY CÖREKLERI



Malzemeler:
Hamur icin:
- 250 ml süt
- 1 paket kuru maya
- 5 yemek kasigi toz seker
- 500 gr un
- 1 tutam tuz
- 1 adet yumurta sarisi
- 100 ml aycicekyagi

Arasi icin:
- 200 gr findikli cikolata kremasi
- 80 gr findik

Üzeri icin:
- 1 adet yumurta sarisi
- 3 yemek kasigi süt
- Iri kiyilmis findik

Servis icin:
- Pudra sekeri

Hazirlanisi:
1. Hamur icin bütün malzemeleri bir kaba alip yumusak bir hamur elde edene kadar yogurun
2. Hamuru 40 dakika oda isinda mayalanmaya birakin
3. Mayalanan hamuru 10 esit bezeye bölüp yuvarlayin
4. Merdaneyle oval acip yarisina findikli cikolata kremasi sürüp findik serpin ve diger yarisina cizikler atip cikolatali kismindan baslayarak sarin
5. Yarim ay sekli verdikten sonra yagli kagitla kaplanmis tepsiye dizip tekrar 30 dakika oda isisinda mayalandirin
6. Hazir olan cöreklere sütle karistirilmis yumurta sarisi sürün ve iri kiyilmis findik serpip önceden isitilmis 200°C derecelik firinda 15-18 dakika pisirin
7. Cörekler soguduktan sonra pudra sekeri serpip servis edin

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder