Malzemeler:
Tavuk için:
- 1 kg tavuk gögüsü
- 1/2 cay bardagi aycicek yagi
- 1 adet kapya biber
- 2 adet carliston biberi
Tavuk için:
- 1 kg tavuk gögüsü
- 1/2 cay bardagi aycicek yagi
- 1 adet kapya biber
- 2 adet carliston biberi
- 1 dis sarimsak
- 1 tatli kasigi köri
- 1 tatli kasigi tavuk baharati
- 1 tatli kasigi köri
- 1 tatli kasigi tavuk baharati
- 1 tatli kasigi kajun baharati
- 200 ml krema
- Tuz, karabiber, toz seker
- 200 ml krema
- Tuz, karabiber, toz seker
Patates için:
- 1 kg patates
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 1 cay bardagi sicak su
- Tuz
Hazirlanisi:
1. Tavuklari iri küpler halinde dograyip yagda soteleyin
2.Üzerine ince dogranmis biberleri katip hafif diri kalacak sekilde pisirin ve baharatlari ekleyin
1. Tavuklari iri küpler halinde dograyip yagda soteleyin
2.Üzerine ince dogranmis biberleri katip hafif diri kalacak sekilde pisirin ve baharatlari ekleyin
3. Baharat kokusu ciktiktan sonra kremayi ilave edip sosu kisik ateste kalinlasana kadar pismeye birakin
4. Buharda patates için kapakli bir tencerede tereyagini eritin ve içine istediginiz büyüklükte dogranmis patatesleri ekleyin
5. Üzerine tuzu serpip karistirin ve suyu ilave edip kapagini örtün
6. Harli ateste kaynadiktan sonra altini kisin ve kisik ateste pismeye birakin
7. Hazir olan patatesleri köri soslu tavukla birlikte sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder