19 Şubat 2025 Çarşamba

MANTARLI DEMI-GLACE SOSLU TOP KÖFTE YANINDA SOTE HAVUC VE PIRINC PILAVI



Malzemeler:
Top köfte icin:
- 600 gr yagli dana kiyma
- 1 adet rendelenmis sogan
- 1 dis sarimsak
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardagi ekmek içi
- 1 yemek kasigi kuru nane
- 1 tutam taze maydanoz
- Tuz, karabiber

Baharatli havuc icin:
- 500 gr havuç
- 2 yemek kasigi zeytinyagi
- 1 tatli kasigi kuru sarimsak
- Tuz, karabiber

Demi-glace soslu kontrafile icin:
- 1 kg kontrafile
- 1 yemek kasigi margarin
- 1 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 adet büyük boy sogan
- 1 yemek kasigi un
- 2 dis sarimsak
- 1 dal kekik
- 2 adet defne yapragi
- 1-2 dilim ekmek içi
- 1 yemek kasigi hardal
- 300 ml et suyu
- 150 ml soguk su
- Tuz, karabiber
- 1 su bardagi konserve mantar

Hazirlanisi:
1. Köfte için bütün malzemeleri bir kaba alip yogurun ve üzeri kapali bir kaba alip buzdolabinda dinlendirin
2. Demi-glace sos için derin bir tencerenin içine margarini ve ayçiçek yagini alip erimesini bekleyin
3. Üzerine karabiber ve tuz ile tatlandirmis oldugunuz etleri ekleyip kizartin. Etlerin dislari mühürlendikten sonra bir tabaga alin ve üzerini örtün
4. Daha sonra tencerenin içine yemeklik dogranmis sogani alin ve kavurun
5. Üzerine etleri, unu, sarimsaklari, kekigi ve defne yapraklarini ekleyip kavurmaya devam edin
6. Ekmek içlerinin üzerine hardal sürdükten sonra hardalli kismini etlerin üzerine gelecek sekilde tencereye koyun. Et suyunu ve soguk suyu ilave ettikten sonra üzerini kapatip kisik ateste kaynamaya birakin
7. Pismeye yakin süzgecten gecirip istediginiz kalinliga gelene kadar devam kaynatin ve mantarlari ekleyin
8. Havuçlari dilediginiz büyüklükte dograyip al dente haslayin
9. Haslanan havuçlari zeytinyaginda baharatlarla tatlandirip soteleyin ve atesten alin
10. Köfteleri buzdolabindan alip dilediginiz gibi sekillendirin ve az yagli tavada veya mangalda pisirin 
11. Sicak köfteleri mantarli demi-glace sos pirinc pilavi ve sote havucla sicak servis edin

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder