Malzemeler:
Hamur icin:
Hamur icin:
- 1 adet yumurta + 1 adet yumurta aki
- 1/2 su bardagi zeytinyagi
- 1 su bardagi yogurt
- 5 yemek kasigi tereyagi
- 1/2 paket kabartma tozu
- 1/2 paket karbonat
- 1 yemek kasigi elma sirkesi
- 1 tatli kasigi toz seker
- 1 tatli kasigi tuz
- 1 su bardagi misir unu
- 3 + 1/4 su bardagi un
Ic harci icin:
- 200 gr kasar peyniri
- 1/8 demet maydanoz
Üzeri icin:
- 2 yemek kasigi kavrulmus susam + cörek otu
- 1 yemek kasigi pekmez
- 1 adet yumurta sarisi
Hazirlanisi:
1. Derin bir kaba un ve misir unu haric bütün malzemeleri alip karistirin
2. Misir ununu ve azar azar unu ekleyerek yumusak ele yapismayan bir hamur elde edin
3. Hamuru 20 esit bezeye bölüp yuvarlayin
4. Bezelere avucunuzla bastirip ortalarina küp seklinde kesilmis kasar peyniri doldurup top haline getirin ve yagli kagitla kaplanmis tepsiye dizin
5. Üzerine pekmezle karistirilmis yumurta sarisi sürüp susam serpin ve önceden isitilmis 180°C derecelik firinda 20 dakika pisirin
6. Pisen pogacalari 10 dakika dinlendirdikten sonra sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder