Malzemeler:
- 3 adet patates
- 3 adet patates
Köfte için:
- 500 gr dana kiyma
- 1 adet sogan
- 1 dilim ekmegin içi
- 1 adet yumurta
- 1 tatli kasigi pul biber
- 1 çay kasigi kimyon
- 1 tatli kasigi nane
- 1 çay kasigi karabiber
- 1 tatli kasigi tuz
- 1/8 demet maydanoz
- 500 gr dana kiyma
- 1 adet sogan
- 1 dilim ekmegin içi
- 1 adet yumurta
- 1 tatli kasigi pul biber
- 1 çay kasigi kimyon
- 1 tatli kasigi nane
- 1 çay kasigi karabiber
- 1 tatli kasigi tuz
- 1/8 demet maydanoz
Sosu için:
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 4 adet renlenmis domates
- 1 tatli kasigi biber salcasi
- 1 yemek kasigi tuzlu sebze çesnisi
- 750 ml su
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 4 adet renlenmis domates
- 1 tatli kasigi biber salcasi
- 1 yemek kasigi tuzlu sebze çesnisi
- 750 ml su
Süslemek için: 2 adet biber ve 1 adet domates
Hazirlanisi:
1. Patatesleri soyup elma dilimleri haline getirip kizartin ve tepsiye yerlestirin
2. Bir kabin içinde köfteyi yogurup dilediginiz sekilde sekillendirip kizartin ve patateslerin üzerlerine dizin
3. Biberleri ve domatesi dilimleyip etrafina dagitin
4. Sos malzemelerini bir tencereye alip kaynatin ve köftelerin üzerine gezdirip önceden isitilmis 200°C derecelik firina verin
5. Yemegin üzeri nar gibi kizardiginda firindan alip 10 dakika dinlendirin ve sicak servis edin
1. Patatesleri soyup elma dilimleri haline getirip kizartin ve tepsiye yerlestirin
2. Bir kabin içinde köfteyi yogurup dilediginiz sekilde sekillendirip kizartin ve patateslerin üzerlerine dizin
3. Biberleri ve domatesi dilimleyip etrafina dagitin
4. Sos malzemelerini bir tencereye alip kaynatin ve köftelerin üzerine gezdirip önceden isitilmis 200°C derecelik firina verin
5. Yemegin üzeri nar gibi kizardiginda firindan alip 10 dakika dinlendirin ve sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder