6 Nisan 2025 Pazar

IZMIR KÖFTE



Malzemeler:
- 3 adet patates

Köfte için:
- 500 gr dana kiyma
- 1 adet sogan
- 1 dilim ekmegin içi
- 1 adet yumurta
- 1 tatli kasigi pul biber
- 1 çay kasigi kimyon
- 1 tatli kasigi nane
- 1 çay kasigi karabiber
- 1 tatli kasigi tuz
- 1/8 demet maydanoz

Sosu için:
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 4 adet renlenmis domates
- 1 tatli kasigi biber salcasi
- 1 yemek kasigi tuzlu sebze çesnisi
- 750 ml su

Süslemek için: 2 adet biber ve 1 adet domates

Hazirlanisi:
1. Patatesleri soyup elma dilimleri haline getirip kizartin ve tepsiye yerlestirin
2. Bir kabin içinde köfteyi yogurup dilediginiz sekilde sekillendirip kizartin ve patateslerin üzerlerine dizin
3. Biberleri ve domatesi dilimleyip etrafina dagitin
4. Sos malzemelerini bir tencereye alip kaynatin ve köftelerin üzerine gezdirip önceden isitilmis 200°C derecelik firina verin
5. Yemegin üzeri nar gibi kizardiginda firindan alip 10 dakika dinlendirin ve sicak servis edin

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder