Malzemeler:
Bbq soslu sebzeli et icin:
- 500 gr dana eti
- 2 adet havuç
- 4 adet carliston biberi
- 2 adet kirmizi California biberi
Bbq soslu sebzeli et icin:
- 500 gr dana eti
- 2 adet havuç
- 4 adet carliston biberi
- 2 adet kirmizi California biberi
- 3 dal taze sogan
- 3-4 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 su bardagi bbq sosu
- Tuz, karabiber, kekik
- 3-4 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 su bardagi bbq sosu
- Tuz, karabiber, kekik
Kasarli patates püresi icin:
- 1 kg patates
- 1 kg patates
- 5 adet havuc
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 1 su bardagi süt
- 200 gr kasar peyniri (rendelenmis)
- Tuz, karabiber, muskat cevizi rendesi
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 1 su bardagi süt
- 200 gr kasar peyniri (rendelenmis)
- Tuz, karabiber, muskat cevizi rendesi
Hazirlanisi:
1. Dogranmis dana etini karabiberle yagda soteleyin ve kendi suyunu çekene kadar kisik ateste pismeye birakin
2. Suyunu tamamen çeken et hala sert ise biraz sicak su ilave edip kisik ateste tamamen pisene kadar pisirmeye devam edin
3. Sebzeleri iri jülyen seklinde kesip sirasiyla yagda al dente olacak sekilde pisirin ve kenara alin
4. Pisen eti sebzelerle birlikte büyük bir tavaya alin, üzerine bbq sosu, 1 çay bardagi sicak su, tuz, karabiber ve kekik ekleyip karistirin
5. Birkaç dakika bu sekilde pisirdikten sonra bbq soslu etin altini kapatin
6. Patates püresi için patatesleri ve havuclari soyup dilimleyin ve hafif tuzlu suda haslayin
7. Sebzeler yumusadiginda suyunu süzün ve kalan malzemeleri ekleyip bir patates ezicisiyle püre haline getirin
8. Hazir olan havuclu patates püresini bbq soslu sebzeli etle birlikte sicak servis edin
1. Dogranmis dana etini karabiberle yagda soteleyin ve kendi suyunu çekene kadar kisik ateste pismeye birakin
2. Suyunu tamamen çeken et hala sert ise biraz sicak su ilave edip kisik ateste tamamen pisene kadar pisirmeye devam edin
3. Sebzeleri iri jülyen seklinde kesip sirasiyla yagda al dente olacak sekilde pisirin ve kenara alin
4. Pisen eti sebzelerle birlikte büyük bir tavaya alin, üzerine bbq sosu, 1 çay bardagi sicak su, tuz, karabiber ve kekik ekleyip karistirin
5. Birkaç dakika bu sekilde pisirdikten sonra bbq soslu etin altini kapatin
6. Patates püresi için patatesleri ve havuclari soyup dilimleyin ve hafif tuzlu suda haslayin
7. Sebzeler yumusadiginda suyunu süzün ve kalan malzemeleri ekleyip bir patates ezicisiyle püre haline getirin
8. Hazir olan havuclu patates püresini bbq soslu sebzeli etle birlikte sicak servis edin
Afiyet olsun

0 yorum:
Yorum Gönder