5 Mayıs 2025 Pazartesi

ANNE KÖFTESI YANINDA KREMALI SEBZE SOTE VE TEREYAGLI PATATES



Malzemeler:
Anne köftesi için:
- 600 gr az yagli dana kiyma
- 1 adet rendelenmis sogan
- 1 dis sarimsak
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardagi ekmek içi
- 1 yemek kasigi kuru nane
- 1 tutam taze maydanoz
- Tuz, karabiber

Kremali sebze sote için:
- 3 adet havuc
- 1 adet kapya biber
- 2 adet carliston biber
- 100 ml krema
- 2 yemek kasigi zeytinyagi
- Tuz, karabiber, kekik

Patates için:
- 1 kg patates
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 1 yemek kasigi patates baharati
- 1 cay bardagi sicak su

Hazirlanisi:
1. Köfte için bütün malzemeleri bir kaba alip yogurun ve buzdolabinda dinlendirin
2. Köfteleri dilediginiz gibi sekillendirip az yagli tavada kizartin
3. Kremali sebze sote icin sebzeleri dilediginiz büyüklükte dograyip sirasiyla zeytinyaginda soteleyin 
4. Sebzeler diriligini kaybettiginde üzerine kremayi ve baharatlari ekleyip 2 dakika daha kavurun ve atesten alin
5.  Buharda patates için kapakli bir tencerede tereyagini eritin ve içine istediginiz büyüklükte dogranmis patatesleri ekleyin
6. Üzerine patates baharatini serpip karistirin ve suyu ilave edip kapagini örtün
7. Harli ateste kaynadiktan sonra altini kisin ve kisik ateste pismeye birakin
8. Hazir olan köfteleri buharda patates ve kremali sote sebzelerle sicak servis edin

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder