Malzemeler:
Et icin:
Et icin:
- 750 gr et
- 2 yemek kasigi zeytinyagi
- 2 dis sarimsak
- 1 adet defne yapragi
- Tuz, karabiber, kekik
- Aci toz biber
Sütlü ispanak icin:
- 1 kg ispanak
- 2 yemek kasigi zeytinyagi
- 1 adet sogan
- 1 cay bardagi süt
- 1 kg ispanak
- 2 yemek kasigi zeytinyagi
- 1 adet sogan
- 1 cay bardagi süt
- 100 ml krema
- Tuz
- Karabiber
- Tuz
- Karabiber
Patates için:
- 1 kg patates
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 1 cay bardagi bardagi
- Tuz, tuzlu sebze cesnisi
- 1 kg patates
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 1 cay bardagi bardagi
- Tuz, tuzlu sebze cesnisi
Hazirlanisi:
1. Buharda patates için kapakli bir tencerede tereyagini eritin ve içine istediginiz büyüklükte dogranmis patatesleri ekleyin
2. Üzerine baharatlari serpip karistirin ve suyu ilave edip kapagini örtün
3. Harli ateste kaynadiktan sonra altini kisin ve kisik ateste pismeye birakin
1. Buharda patates için kapakli bir tencerede tereyagini eritin ve içine istediginiz büyüklükte dogranmis patatesleri ekleyin
2. Üzerine baharatlari serpip karistirin ve suyu ilave edip kapagini örtün
3. Harli ateste kaynadiktan sonra altini kisin ve kisik ateste pismeye birakin
4. Et icin eti kusbasi dograyip bir tencereye alin
5. Üzerine yagi, sarimsaklari, defne yapragini ve karabiberi ekleyip kendi suyunda suyunu tamamen çekene kadar pismeye birakin
6. Et suyunu çektikten sonra hala biraz sert ise biraz daha su ekleyip pisirmeye devam edin
7. Altini kapatmadan önce tuzunu, toz biberini ve kekigi ilave edin
8. Kremali ispanak icin ince dogranmis sogani yagda soteleyin9. Üzerine iri dogranmis ispanaklari ve baharatlari ekleyip sotelemeye devam edin
10. Sütü ve kremayi ilave edip hafif cektirin ve atesten alin
11. Bütün yemekler hazir oldugunda sicak servis edin
Afiyet olsun

0 yorum:
Yorum Gönder