Malzemeler:
Kuru fasülye icin:
- 300 gr kuru fasulye
- 8 dal taze sogan
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 1 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 1 tatli kasigi biber salçasi
- Tuz, kirmizi toz biber
- Sicak su
- 5 adet kuru arnavut biberi
Kuru fasülye icin:
- 300 gr kuru fasulye
- 8 dal taze sogan
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 1 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 1 tatli kasigi biber salçasi
- Tuz, kirmizi toz biber
- Sicak su
- 5 adet kuru arnavut biberi
Pirinc pilavi icin:
- 1 kupa osmancik pirinç
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 2 kupa sicak su
- 1 adet kesme seker
- 2-3 damla limon suyu
- Tuz
Hazirlanisi:
1. Kuru fasulye için fasulyeleri iyice yikayip bir tencereye alin
2. Üzerine kuru biberleri ve haslamak için suyu ilave edip kisik ateste fasulyeler neredeyse tamamen pisene kadar kaynatin
3. Ayri bir tavaya ince dogranmis soganlari ve bütün sos malzemelerini alip karistirin
4. Hazir olan sosu kuru fasulyeye ekleyin, istege göre yemege birkaç adet aci biber atin ve hepsini birlikte bir tasim daha kaynatip altini kapatin
5. Pilav için bir tavanin içine yaglari ve yikanmis pirinçleri ekleyip yaklasik 5 dakika kavurun
6. Üzerine sicak su, limon suyunu, sekeri ve tuz ekleyin
7. Pilavi suyunu çekene kadar kisik ateste pisirin, daha sonra üzerini kapatip demlenmeye birakin
8. Kuru fasulyeyi biraz dinlendirdikten sonra pilavla birlikte sicak servis edin
- 1 kupa osmancik pirinç
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 2 kupa sicak su
- 1 adet kesme seker
- 2-3 damla limon suyu
- Tuz
Hazirlanisi:
1. Kuru fasulye için fasulyeleri iyice yikayip bir tencereye alin
2. Üzerine kuru biberleri ve haslamak için suyu ilave edip kisik ateste fasulyeler neredeyse tamamen pisene kadar kaynatin
3. Ayri bir tavaya ince dogranmis soganlari ve bütün sos malzemelerini alip karistirin
4. Hazir olan sosu kuru fasulyeye ekleyin, istege göre yemege birkaç adet aci biber atin ve hepsini birlikte bir tasim daha kaynatip altini kapatin
5. Pilav için bir tavanin içine yaglari ve yikanmis pirinçleri ekleyip yaklasik 5 dakika kavurun
6. Üzerine sicak su, limon suyunu, sekeri ve tuz ekleyin
7. Pilavi suyunu çekene kadar kisik ateste pisirin, daha sonra üzerini kapatip demlenmeye birakin
8. Kuru fasulyeyi biraz dinlendirdikten sonra pilavla birlikte sicak servis edin
Afiyet olsun

0 yorum:
Yorum Gönder