26 Mayıs 2025 Pazartesi

FIRINDA LEVREK



Malzemeler:
- 5 adet levrek
- 2 adet sogan
- 2 adet kapya biber
- 2 adet limon
- 4 adet defne yapragi
- 3 yemek kasigi zeytinyagi
- Tuz
- Karabiber
- 2 dal taze sogan

Hazirlanisi:
1. Baliklari temizleyip bol suyla yikayin ve her iki kisminada cizikler atin
2. Tuz ve karabiberle tatlandirip ortalarina defne yapragi ve sogan yerlestirin
3. Soganlari, biberleri ve limonlari halka seklinde dograyip yagli kagitla kaplanmis tepsiye dizin
4. Üzerlerine baliklari dizip cizik yerlerine limon koyun ve önceden isitilmis 200°C derecelik firinda pismeye birakin
5. Taze sogan serpip sicak servis edin

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder