Malzemeler:
- 2 adet haslanmis orta boy patates
- 2 su bardagi ayran
- 1 yemek kasigi toz seker
- 1 paket kuru maya
- 1 cay bardagi aycicekyagi
- 1 yemek kasigi tuz
- 7-9 su bardagi un
- 2 adet haslanmis orta boy patates
- 2 su bardagi ayran
- 1 yemek kasigi toz seker
- 1 paket kuru maya
- 1 cay bardagi aycicekyagi
- 1 yemek kasigi tuz
- 7-9 su bardagi un
Hazirlanisi:
1. Un haric bütün malzemeleri bir kaba alip yogurun
2. Azar azar un ekleyerek yumusak ele yapismayan bir hamur elde edin
3. Hamuru 12 esit bezeye bölüp yuvarlayin ve unlanmis bir tezgahta yemek tabagi büyüklügünde acin
1. Un haric bütün malzemeleri bir kaba alip yogurun
2. Azar azar un ekleyerek yumusak ele yapismayan bir hamur elde edin
3. Hamuru 12 esit bezeye bölüp yuvarlayin ve unlanmis bir tezgahta yemek tabagi büyüklügünde acin
4. Tirnak pide yapar gibi sekillendirdikten sonra yagsiz tavada alt üst pisirin ve sicak servis edin
Afiyet olsun

0 yorum:
Yorum Gönder