Malzemeler:
*Kek için:
- 300 gr tereyagi
- 400 gr toz seker
- 6 adet yumurta
- 450 gr un
- 10 gr kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çimdik tuz
- 12 y.k. süt
*Arasi için:
- 6 adet seftali
- 2 y.k. misir nisastasi
- 2 y.k. toz seker
*Crumble için:
- 76 gr soguk tereyagi
- 180 gr un
- 90 gr toz seker
- 100 gr toz findik
- 2 y.k. süt
Hazirlanisi:
1) Kek için tereyagini ve toz sekeri bir kabin içine alip tereyagi beyazlayana kadar mikserleyin
2) Teker teker yumurtalari ilave edip mikserlemeye devam edin
3) Son olarak elenmis unu, kabartma tozunu ve sütü ekleyip hepsini homojen bir kek hamuru elde edene kadar mikserleyin ve kek hamurunu önceden yaglamis oldugunuz bir kaliba aktarin
4) Hamurun üzerini ince kiyilip nisasta ve sekerle karistirilmis seftali dilimleriyle kaplayin
5) Keki 20 dakika kadar önceden isitilmis 175 derecelik firinda pisirin
6) Üzerindeki crumble için bütün malzemeleri bir kabin içine alip bir çatal yardimiyla hepsini iyice birbirine karisacak sekilde çirparak karistirin
7) Firinda 20 dakika pisen keki firindan çikarip hazirlamis oldugunuz bu harci üzerine çimdik çimdik bölüstürün ve tekrar firina verip içi pisip üzeri nar gibi kizarana kadar pisirin ( = yaklasik 20 dakika)
Afiyet olsun :)
31 Ekim 2017 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder