HAVVA’NIN SPESIYAL BIBER DOLMASI
Malzemeler:
- 19 adet dolmalik biber
- 3 adet tavuk gögsü
- 1 adet sogan
- 2 adet sivri biber
- 1 adet rendelenmis domates
- 1 s.b. pirinç
- 1 y.k. domates salçasi
- 3 y.k. ayçiçek yagi
- 1 tutam kiyilmis taze nane
- 1 tutam kiyilmis taze maydanoz
- Tuz, karabiber, kirmizi toz biber, kekik
- 1 ç.b. sicak su
*Sosu için:
- 1 y.k. domates salçasi
- 1 t.k. tuzlu sebze çesnisi
- 1 y.k. ayçiçek yagi
- 2 s.b. sicak su
*Süslemek için: domates
Hazirlanisi:
1) Küp seklinde dogranmis tavuk gögsünü yagda soteleyin
2) Üzerine yemeklik dogranmis sogani ve biberleri ekleyip sotelemeye devam edin
3) Rendelenmis domatesi, domates salçasini, yikanmis pirinci ve baharatlari ekleyip karistirin
4) Kiyilmis taze naneyi ve maydanozu ilave edin
5) Sicak suyunu katip harci suyunu çekene kadar kisik ateste pisirin
6) Hazir olan harci oyulup temizlenmis dolmalik biberlere doldurun ve birer dilim domates ile kapatip büyük bir tencereye dizin
7) Ayri bir tencerede sosunu hazirlayip dolmalarin üzerine gezdirin ve dolmalari kisik ateste tencerenin kapagi kapali sekilde pisirin
NOT: Bu tarifin özelligi pirincin az, tavuk gögsünün bol miktarda olmasidir.
Afiyet olsun :)
0 yorum:
Yorum Gönder