31 Ekim 2017 Salı

KARISIK TURSU

Malzemeler:
- 500 gr tursuluk salatalik
- ½ adet orta boy lahana
- ½ bas sarimsak
- 10 adet aci süs biber
- 6 adet havuç
- 4 s.b. sirke
- 9 s.b. su
- 10 y.k. tuz
- 10 y.k. toz seker
- 1 avuç nohut
- Dereotu

Hazirlanisi:
1) Kavanozun/bidonun dibine nohutu, dereotunu ve 3-4 dis sarimsagi koyun
2) Bütün sebzeleri dilediginiz sekilde dograyip kavanoza/bidona arada bosluk kalmayacak sekilde yerlestirin
3) Aralarina bir kaç dis sarimsak ilave etmeyi ihmal etmeyin
4) Üzerine tekrar bir tutam dereotu ve 2-3 dis sarimsak ekleyin
5) Ayri bir kabin içinde suyunu hazirlayin. Suyu için sirkeyi, önceden kaynatilmis ve sogutulmus suyu, toz sekeri ve tuzu karistirin. Bu soguk karisimi sebzelerin üzerine ilave edin
6) Kavanozun/bidonun kapagini iyice kapatin ve yaklasik 1 ay kadar serin ve karanlik bir yerde muhafaza ettikten sonra açip tüketebilirsiniz

NOT: Tursunuza dilediginiz malzemeleri ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder