Malzemeler:
*Tavuk için:
- 500 gr tavuk gögüsü
- 3 y.k. ayçiçek yagi
- 1 t.k. tavuk baharati
- Tuz, karabiber, pul biber
*Nohutlu pilav için:
- 1 s.b. haslanmis nohut
- 2 s.b. baldo pirinç
- 4 s.b. sicak su
- 1 y.k. tereyagi
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 2 damla limon suyu
- 1 adet kesme seker
- Tuz
Hazirlanisi:
1) Baharatli tavuk için kücük dogranmis tavuklari yagda kavurun
2) Üzerine baharatlari ekleyip 7 dk soteleyin ve atesten alin
3) Nohutlu pilav için yikanmis pirinçleri yaklasik 3 dk yagda kavurun
4) Sicak suyunu, haslanmis nohutlari, tuzu, limonu ve sekeri ilave edip pismeye birakin
5) Pirinçler suyu çektiginde altini kapatip 30 dk dinlendirin
6) Pilav dinlendikten sonra baharatli tavukla dilediginiz gibi servis edin
Afiyet olsun :)
31 Ekim 2017 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder