Malzemeler:
- 1 kg Cengelköy salataligi
- 1 y.k. tuz
- 1 t.k. kekik
- 1 t.k. pul biber
- 1,5 y.k. toz seker
- 2 dis sarimsak
- ½ limonun suyu
- 3 y.k. nar eksisi
- ½ ç.b. zeytinyagi
Hazirlanisi:
1) Salataliklari dilimleyip süzgeçe alin ve üzerine tuzu serpip karistirin
2) Suyu çikana kadar, yaklasik 1 saat kadar bekletin
3) Suyunu süzüp bir kaseye alin ve kalan malzemeleri ilave edip karistirin
4) Kabin üzerini örtüp 1 gün buzdolabinda dinlendirdikten sonra tüketebilirsiniz
NOT: Yiyebileceginiz miktarda yapip 3-4 gün içinde tüketin.
Afiyet olsun :)
19 Ekim 2017 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder