Malzemeler:
- 600 gr dana kusbasi
- 3 y.k. ayçiçek yagi
- 2 dis sarimsak
- 3 adet renkli biber (kirmizi, sari, yesil paprika)
- Tuz, karabiber, kekik
- 1 adet pide
- 600 gr yogurt
- 2 y.k. domates salçasi
- 2 s.b. su
- Tuz
- 2 y.k. tereyagi
- 1 t.k. kirmizi toz biber
Hazirlanisi:
1) Kusbasi etleri yagda bütün halde sarimsaklarla birlikte soteleyerek pisirin, gerekirse pismesi için bir miktar su ilave edin
2) Jülyen usulü dogranmis biberleri ekleyip sotelemeye devam edin ve baharatlarla tatlandirin
3) Pideyi küp seklinde dograyip tepsiye alin ve kurumasi için firinlayin
4) Salçali sos için domates salçasini su ve bir miktar tuzla karistirip bir tasim kaynatin
5) Kurumus pide parçalarindan servis tabagina alin
6) Üzerine salçali sos ve birkaç kasik yogurt gezdirin
7) Hazir olan biberli et soteden ekleyin
8) Son olarak bir tavada yakmis oldugunuz biberli yagdan gezdirip yemegi sicak servis edin
Afiyet olsun :)
17 Ekim 2017 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder