- 1 s.b. ince bulgur (islatilmis)
- 1 s.b. yesil mercimek (haslanmis)
- 1 adet sogan
- 2 adet biber
- 1 adet domates
- 1 t.k. domates salçasi
- ½ ç.b. ayçiçek yagi
- 3 y.k. nar eksisi
- 1 t.k. kirmizi toz biber
- Tuz, karabiber, nane
Hazirlanisi:
1) Islatilmis bulguru ve haslanmis mercimegi büyük bir kaba alin
2) Yemeklik dogranmis sogani yagda soteleyin, üzerine biberleri ekleyin
3) Küp seklinde dogranmis domatesi, salçayi ve baharatlari ilave edip tavayi atesten alip sogumaya birakin
4) Sogumus olan harci bulgur ve mercimege ekleyin
5) Üzerine nar eksisi gezdirip karistirin ve soguk servis edin
Afiyet olsun :)
0 yorum:
Yorum Gönder