Malzemeler:
- 7 adet yufka
*Içi için:
- ½ ç.b. ayçiçek yagi
- 500 gr dana kiyma
- 4 adet sogan
- 2 adet haslanmis patates
- 1 y.k. domates salçasi
- Tuz, karabiber, pul biber
*Sosu için:
- 3 adet yumurta
- 1 s.b. süt
- 1 ç.b. ayçiçek yagi
*Servis için:
- 1 kase sarimsakli yogurt
- Salçali sos
Hazirlanisi:
1) Iç harci için kiymayi yagda kavurun. Üzerine yemeklik dogranmis soganlari ve baharatlari ekleyin
2) Soganlar iyice kavrulduktan sonra ezilmis patatesleri ve salçayi katip 1 dakika kadar daha kavurduktan sonra harci atesten alip sogumaya birakin
3) Sos için bütün malzemeleri bir kaba alip çirpma teliyle çirparak karistirin
4) Yufkalari 4’e bölüp her parçasina önce sosundan sürüp sonra 1 tepeleme y.k. kiymali harcindan serpin
5) Böreklere gül sekli verip yagli kagitla kaplanmis firin tepsisine dizin
6) Üzerlerine sos sürüp önceden isitilmis 200 derecelik firinda pisirin
7) Pisen börekleri sarimsakli yogurt ve salçali sos ile servis edebilirsiniz
Afiyet olsun :)
11 Ekim 2017 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder