Malzemeler:
- 2-3 adet patlican
- 3 adet kabak
*Köfte için:
- 500 gr kiyma
- 1 adet rendelenmis sogan
- 1 adet yumurta
- 3 dilim bayat ekmek
- Tuz, karabiber, kuru nane, pul biber, kimyon
- 1/2 ç.b. galeta unu
*Sos için:
- 3 s.b. sicak su
- 1 y.k. domates salçasi
- 1/2 y.k. biber salçasi
- Tuz, karabiber
- 1 adet kesme seker
- 2 y.k. chili sosu
Hazirlanisi:
1) Köfte için bütün malzemeleri bir kabin içine alip yogurun ve buzdolabinda dinlendirin
2) O arada patlicanlari ve kabaklari halka seklinde dograyip yagda kizartin
3) Son olarak köfteleri de çok hafif kizartip hepsini bir kenara alin ve ilinmasini bekleyin
4) Ilinan malzemeleri sirasiyla kabak-patlican-köfte seklinde firin tepsinize dizin
5) Bir sos tenceresine sos malzemelerini alin ve kaynatin
6) Kaynayan sosu yemegin üzerine gezdirip önceden isitilmis 180-200 derecelik firina verin
7) Yemegi biraz dinlendirdikten sonra sicak servis edin
Afiyet olsun :)
28 Ekim 2017 Cumartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder