25 Ekim 2017 Çarşamba

HINDI SIS – KÖRI SOSU – KASARLI PATATES PÜRESI – KARISIK SOTELENMIS SEBZE

Hazirlanisi:
*Hindi sis için:
- ½ ç.b. ayçiçek yagi
- 750 gr hindi gögüsü (iri küpler halinde dilimlenmis)
- 1 y.k. tavuk baharati
- Tuz, karabiber

*Köri sos için:
- 1/2 adet sogan
- 1 dis sarimsak
- 4 y.k. ayçiçek yagi
- 1 y.k. un
- 3 t.k. curry tozu
- 1 t.k. kirmizi toz biber
- 100 ml krema
- 500 ml su
- Tuz, karabiber, toz seker

*Kasarli patates püresi için:
- 6 adet iri patates
- 2 y.k. tereyagi
- 150 gr Gruyère peyniri
- 2 adet üçgen peynir
- 1 ç.b. süt
- Tuz, karabiber

*Karisik sotelenmis sebze için:
- 2 adet havuç
- 2 adet kabak
- 3 y.k. zeytinyagi
- Tuz, karabiber

Hazirlanisi:
1) Hindi sis için yag ve baharatlari bir kaba alip karistirin
2) Hindi parçalarini ekleyip harmanlayin ve 3-4 saat buzdolabinda dinlendirin
3) Marine edilmis hindileri sislere dizin, istege göre aralarina sogan parcalari ekleyin
4) Hazirladiginiz sisleri yagli kagitla kaplanmis tepsiye dizin ve önceden isitilmis 240°C derecelik firinda pisirin
5) Köri sosu için incecik kiyilmis sogani ve sarimsagi yagda soteleyin. Üzerine unu ve baharatlari ekleyin. Hepsini iyice kavurduktan sonra kremayi ve suyu ilave edip sosu kisik ateste kalinlasana kadar pismeye birakin
6) Kasarli patates püresi için patatesleri soyup dilimleyin ve hafif tuzlu suda haslayin
7) Haslanan patatesleri süzün ve içine kalan malzemeleri ekleyip patates ezicisiyle püre haline getirin
8) Karisik sotelenmis sebze için sebzeleri dilediginiz büyüklükte dilimleyin ve yagda soteleyin
9) Tuz ve karabiberle tatlandirip servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder